Web Analytics Made Easy - Statcounter

دره زیبای فیروزه در جنوب شهرستان بجنورد، با طبیعتی بکر و درختانی سر به فلک کشیده، در همسایگی کویر جاجرم، میهمانان را به جشن روشنای آب و سرسبزی طبیعت دعوت می‌کند.

به گزارش تسنیم از بجنورد، درّه زیبای فیروزه در 15 کیلومتری جنوب شهر بجنورد و در مسیر جاده بجنورد به اسفراین قرار دارد. مسافران جنوبی سرزمین باب الرضا(ع) در مسیری چشم نواز در دو سوی جاده، میهمانی طرب انگیز کویر و جنگل را دیده و در خنکای رودهای جاری این دیار دل آرام می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیبایی چشم نواز دامنه های شمالی مجموعه رشته کوه آلاداغ و قله هایی که دارای ارتفاع بیشتری نسبت به بقیه هستند، در این دره سرسبز خودنمایی می کند. قُلّه صخره ای خرمن دره و دامنه های شرقی کوه گَنگونه از دیگر جاذبه های این طبعیت زیبا است.

ارتفاعات آلاداغ توسط دشت‌های مانه وسملقان، بجنورد، شیروان و فاروج، از رشته کوه کپه داغ جدا شده است و خراسان شمالی را به دوقسمت شمالی و جنوبی تقسیم کرده است. آلاداغ درغربی ترین منطقه در حوالی جاجرم٬ به‌‌واسطه کوه‌های کم ارتفاع٬ به رشته کوه‌های شاه کوه البرز می‌پیوندد. جبهه شمالی آلاداغ با پرتگاه هایی گسلی به رود اترک و جبهه جنوبی آن از طریق گسل هایی با دشت جاجرم ارتباط پیدا کرده است .

در میانه مسیر، در میان باغ‌های زیبای روستای ارک، بقعه مبارک امام‌زاده سید هادی(ع) از فرزندان حضرت موسی‌بن‌جعفر(ع) خودنمایی می‌کند. مردم منطقه علاقه خاصی به این امام‌زاده واجب التعظیم داشته و هر هفته خیل مشتاقان و زائران در این آستان مبارک به هم می‌پیوندند. بنای آستان امام‌زاده در حال بازسازی بوده و در صحن و اطراف آستان، مقبره شهدای روستاهای مجاور، دیدنی است.

راه دسترسی به روستای فیروزه، علاوه بر جاده زیبای رودخانه ای و کوچه باغ‌ها، شوسه بوده، و انتهای آن تقریباً بسته و به دامنه های جنوبی آلاداغ می‌رسد. رودخانه دائمی فیروزه - گریوان در غرب روستای فیروزه جریان دارد که سرچشمه آن «کوه گازه» و دامنه های شمالی کوه سالوک است.در مسیر این دره فراخ و سرسبز، روستاهای کچرانلو و ارک و و درّه زیبای قرباشلو از غرب و جنوب غربی، منظره ای به یادماندنی و خاطره انگیز را برای میهمانان فیروزه پدید آورده است. باغات میوه این درّه زیبا با درختان گردو، سیب، آلو و آلوچه، هلو و زدآلو، بر رنگارنگی این طبیعت افزوده و آن را هزاران بار زیباتر کرده است.

مهربانی و میهمان‌نوازی مردم فیروزه، زبانزد گردش‌گرانی است که این منطقه زیبا را دیده‌اند. تات ها عنوان ساکنان این خطه ایران اسلامی است. تات نامی است که که مهاجمین ترک که از زمان غزنویان و در دوره سلجوقیان و مغولان در گروه‌های متعدد به این سرزمین آمده و رحل اقامت افکندند، به این اقوام داده‌اند.

تات ها امروزه در گستره جغرافیایی از منطقه دربند و داغستان روسیه واقع در غرب دریای خزر تا همدان و در جهت شرق تا شمال‌ خراسان زندگی می‌کنند و قومیتی واحد ندارند٬ بلکه یادگاران اقوام مختلف ایرانی هستند‌ که در جریان حضور ترکان مانند دیگران در زبان ترکی مستحیل نگشته و زبان و گویش خود را حفظ نموده‌اند.زبان تاتی نیز زبان واحدی نیست بلکه تفاوت‌های موجود در گویشهای مختلف تاتی مربوط به تفاوت زبان‌های نسل‌های گذشته این مردمان در پیش از آمدن ترکان ‌است.بخشی از اهالی شمال خراسان به انواع مختلف گویش تاتی سخن می‌گویند و مردم باصفای فیروزه نیز از تات زبان‌های این منطقه‌اند.

این درّه بسیار زیبا اگر چه هنوز هم ازسوی مسئولان مورد توجه قرار نگرفته ولی با امکانات طبیعی گردشگری و باغ‌های سرسبز و کوچه باغ‌های دیدنی، هر ساله میزبان تعداد زیادی از مسافران و زائران حرم امام رضا(ع) است. جاذبه‌های طبیعی فراوان این منطقه، فیروزه را به یکی از دیدنی‌ترین نقاط خراسان شمالی تبدیل کرده است.

منطقه روستای نمونه گردشگری فیروزه در یک منظر کلی٬ به دلیل برخورداری از مناظر و چشم اندازهای زیبا٬ همچون ارتفاعات، عبور رودخانه فیروزه (گریوان) از مرکز آن، واقع شدن در حاشیه دره‌ای زیبا با انبوه درختان پرمحصول گردو و سایر درختان مثمر و غیرمثمر، دره‌ها، چشمه‌ها، پوشش گیاهی مناسب، محصولات تولیدی بسیار مرغوب، آب و هوای معتدل کوهستانی در فصل بهار و تابستان، مردمی خوب و مهربان و جاذبه‌های فرهنگی٬ از شرایط بسیار مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت گردش‌گران علاقه‌مند به محیط‌های روستایی و طبیعی برخوردار است.در انتهای مسیر رودخانه ای درّه فیروزه، غاری به نام ذوالفقار به چشم می خورد که در دل مردم این منطقه بازگوی داستان‌های بی‌شماری از اتفاقات این سرزمین کهن است.

انتهای پیام/

R7719/P1336/S6,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,1188,1369,1381/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۷۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر

همشهری- مهدیه تقوی راد: اگر برای تماشای لاله‌های منطقه حفاظت‌شده گلستان کوه خوانسار دیر بجنبید و بعد از پایان اردیبهشت به این منطقه سفر کنید، دیگر هیچ لاله‌ای را نمی‌بینید ، اما نگران نباشید،‌خوانسار اینقدر اماکن و جاهای دیدنی دارد که دست خالی از این شهر کوهستانی بر نمی گردید.

موقعیت: استان اصفهان، ۱۵کیلومتری جنوب شهرستان خوانسار، روستای دره بید

فاصله با تهران: ۳۹۵کیلومتر

چطور برویم: مسیر آزادراه خلیج‌فارس و آزادراه امیرکبیر را ادامه دهید بعد از گذشتن از آزادراه کاشان – گلپایگان به سمت خوانسار حرکت کنید.

دیدنی‌های اطراف دشت: مسجدجامع خوانسار، خانه حبیبی‌ها، ‌غار و کوه هیکل، ‌آسیاب آبی خوانسار، بقعه بابا عدنان، امامزاده شاهزاده احمد

امکانات: نمازخانه، سرویس بهداشتی، پارکینگ

امکان کمپ زدن: ندارد

پوشش گیاهی: لاله‌های واژگون، موسیر، گزانگبین، باریجه و انواع دیگری از گیاهان مرتعی، گز علفی، ریواس، کنگر، مرزنجوش، آویشن، گون

معرفی: منطقه حفاظت شده گلستان کوه یکی از باارزش‌ترین گیاهان بومی ایران یعنی لاله واژگون را در خود جای داده است. این منطقه با وجود قرارگیری در کویر مرکزی ایران دارای اقلیمی کوهستانی است و آب و هوای خنکی دارد.

جشن لاله‌های سر به زیر

هر سال در فصل شکفتن لاله‌ها، جشنواره‌ای در این منطقه برگزار می‌شود و مردم محلی با سورنازنی، چوب‌بازی و برپایی بازارچه صنایع‌دستی شکفتن لاله‌های واژگون را جشن می‌گیرند. این گلها در میان بوته‌های گزانگبین و حتی روی صخره‌ها می‌رویند و برخی از گل‌های این منطقه خاصیت دارویی هم دارند. بهترین زمان بازدید از این منطقه از فروردین‌ماه تا اواسط خردادماه است. در این منطقه جانوران کمیابی مثل خرس سیاه، گرگ، شغال، تشی (نوعی جونده با بدن پوشیده از خار)، سمور، سنجاب، گراز وحشی، قوچ و میش هم زندگی می‌کنند. خانه تاریخی ابهری‌ها هم یکی دیگر از دیدنی‌های خوانسار است که توسط «حاج سیدمحمدباقر ابهری» بیش از ۲۰۰سال قبل در زمینی ۸۰۰متری ساخته شده است و به‌تازگی مورد بازسازی قرار گرفته است. این خانه یادگاری به‌جای مانده از دوران قاجار بوده و معماری آن، نقاشی‌ها و گچبری‌هایش به خوبی معرف سبک آن دوران است.

تماشای جاذبه‌ها

پارک جنگلی سرچشمه یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری و جاهای دیدنی خوانسار است. در وسط این پارک حوضچه‌های زیادی وجود دارد که آب آنها از چشمه‌های موجود در «کوه سیل» سرازیر می‌شود. چشمه‌های متعدد این پارک شامل «چشمه مرزنگوش»، «چشمه شترخون»، و «چشمه پیر» می‌شود. این چشمه‌ها، آب خنک و گوارایی دارند؛ به‌طوری که مردم هم از آب آنها می‌نوشند، هم مقداری با خود به خانه می‌برند. سکوهایی هم برای نشستن مردم در این پارک تعبیه شده است. تپه آریایی‌ها، در روستای رحمت‌آباد در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال‌شرق خوانسار نیز یادگاری از زمان آریایی‌هاست که در گذشته غارهایی در دل این تپه قرار داشته که این تپه‌ها را از زیر به هم متصل می‌کرده و محل زندگی بوده است. هنوز هم آثاری از درهای سنگی در این تپه مشاهده می‌شود. ساختمان‌های خشتی که در چند طبقه بالای غارها از دامنه تا قله بنا شده‌اند، شکل خاصی به تپه داده‌ و آن را خاص و منحصربه‌فرد کرده‌اند.

اماکن تاریخی

-مقبره بابا پیر:‌در پارک سرچشمه خوانسار قرار دارد و متعلق به شیخ ابا عدنان قریشی، یکی از عرفای بزرگ قرن هفتم هجری است. این مقبره در دوره صفویه، روی چشمه‌ای به همین نام ساخته شده است و مورد احترام اهالی خوانسار قرار دارد.

خانه حبیبی‌ها : این خانه با سر در باشکوه و معماری بسیار زیبا و کم‌نظیرش، توجه هر بیننده یا صاحب ذوق و هنری را به خود جلب می‌کند. هر ساله در ایام محرم، مراسم عزای حسینی در این خانه تاریخی و باشکوه برگزار می‌شود و به همین دلیل این خانه با نام حسینیه حبیبی‌ها میان مردم شهرت دارد.

مدرسه مریم ‌بیگم صفوی: به حوزه علمیه آیت ‌الله علوی نیز مشهور است، قدیمی ‌ترین مدرسه خوانسار است که در زمان صفویه توسط مریم بیگم شاهزاده صفوی بنا شده است. در سال ۱۱۰۶ هـ. ق همزمان با سلطنت شاه‌ سلیمان صفوی و به‌ دستور مریم ‌بیگم صفوی ساخته شده است. دو لوح سنگی حاوی کتیبه از مدرسه قدیمی و کتیبه سردر مدرسه در موزه ایران باستان نگهداری می ‌شود.

کد خبر 847740 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم خانواده

دیگر خبرها

  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • دیدار مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی 
  • ظهور خودروهای پرنده در آسمان چین/ ثبت سفارش در سال جاری!
  • شرکت ۹ هزار و ۷۹۲ نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش خراسان شمالی
  • برگزاری آئین دسته‌روی روز شهادت امام صادق(ع) در بجنورد
  • ابلاغ ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار سفر رییس جمهور به خراسان‌شمالی
  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی
  • ۷۰۰ میلیارد تومان به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • ۷۰۰ میلیارد به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • 7 دلیل که باید به قبرس شمالی سفر کنید